Veelgestelde vragen

Op deze pagina staat een overzicht van de veel gestelde vragen. Mocht je vraag er niet bij staan, dan kun je de vraag stellen door te e-mailen naar groningen@studeerslim.nl.

Tentamentrainingen studenten

Wanneer staat het cursusaanbod op de site?
Het cursusaanbod staat uiterlijk enkele weken voor het begin van de tentamenperiode op de website. Mocht je interesse hebben om een tentamentraining te volgen in een vak dat niet bij het aanbod staat, neem dan contact op met Studeer Slim en er zal geprobeerd worden om alsnog een cursus aan te bieden voor het desbetreffende vak.

Waar worden de lessen geven?
De lessen worden aan de Ganzevoortsingel 14 in Groningen gegeven. Dit is in het centrum van de stad Groningen. Klik hier voor een kaart.

Hoeveel studenten kunnen een tentamentraining volgen?
Elke groep heeft plaats voor maximaal 8 studenten.

Hoe lang duurt een tentamentraining?
Afhankelijk van het vak bestaat een tentamentraining uit drie, vier of vijf lessen van elk drie uur.

Wordt er lesmateriaal geleverd bij een tentamentraining?
Ja, Studeer Slim verzorgt lesmateriaal bij tentamentrainingen. Verder is het aan te raden om, indien mogelijk, het boek van het desbetreffende vak mee te nemen naar de tentamentraining.

Wie verzorgen de tentamentrainingen en bijlessen?
Studeer Slim hanteert een strenge selectie bij het aannemen van personeel. Hierdoor is iedere student verzekerd van kwalitatief hoogstaande studiebegeleiding. Alleen topstudenten met goede sociale vaardigheden geven bijles of tentamentrainingen. Onder ‘Cursussen’ is te zien welke docent een tentamentraining verzorgt.

Hoe kan ik me inschrijven voor een of meerdere tentamentrainingen?
Je kunt je inschrijven via deze website of door een e-mail te sturen naar groningen@studeerslim.nl.

Wat kan ik doen als een cursus vol zit?
Als een cursus vol zit, dan probeert Studeer Slim een extra groep in te plannen. Neem contact op met Studeer Slim als dit niet lukt of ook de extra groep vol zit. Dan kun je op een reservelijst geplaatst worden. Ook kun je je aanmelden voor individuele bijles.

Wat moet ik doen als ik toch niet aan een cursus kan deelnemen?
Tot drie dagen voor de eerste les kun je je kosteloos afmelden door te e-mailen naar groningen@studeerslim.nl. De afmelding is alleen geldig als je een bevestiging van Studeer Slim ontvangt. Let op: indien je je niet op tijd afmeldt via e-mail, wordt je geacht de cursus te volgen en zullen de volledige kosten van de cursus in rekening worden gebracht.

Wat zijn de kosten van een tentamentraining?
De kosten van een tentamentraining kun je vinden bij de informatie van de desbetreffende training.

Wat is het rooster van een tentamentraining?
Het rooster van een tentamentraining kun je vinden bij de informatie van de desbetreffende training.

Bijles studenten

Hoe kan ik me inschrijven voor individuele bijles?
Je kunt je inschrijven voor individuele bijles door te e-mailen naar groningen@studeerslim.nl of door het contactformulier in te vullen. Geef duidelijk aan om welk vak het gaat, hoeveel uur bijles je ongeveer wilt en voor welke periode.

Kan ik ook met een groepje bijles krijgen?
Je kunt ook bijles krijgen in een groepje van twee of drie personen. De kosten van deze bijles zijn lager dan de kosten van individuele bijles. Als je bijles wilt met een groepje, neem dan contact op met Studeer Slim.

Wat zijn de kosten van individuele bijles?
De kosten van individuele bijles zijn 20 euro per uur. Wanneer je met twee of drie personen gezamenlijk bijles volgt, dan zijn de kosten 15 euro per persoon per uur.

Bijles scholieren

Hoe kan ik me inschrijven voor individuele bijles?
Je kunt je inschrijven voor individuele bijles door te e-mailen naar scholieren@studeerslim.nl of door het contactformulier in te vullen. Geef duidelijk aan om welk vak het gaat, hoeveel uur bijles je ongeveer wilt en voor welke periode.

Wat zijn de kosten van individuele bijles?
Individuele bijles kost vanaf € 17,00 per uur. Bij bijles aan huis komt er een reisvergoeding bovenop. Er dient minimaal 4 uur per maand aan bijles te worden afgenomen.

Biedt Studeer Slim ook examentraining aan?
Ja, neem hiervoor contact op met Studeer Slim door te e-mailen naar scholieren@studeerslim.nl.

Betalingswijze

Op welke wijze kan ik het verschuldigde bedrag voldoen?
Studenten kunnen een tentamentraining betalen middels een automatische incasso of door contant te betalen aan het begin van de eerste les. Als je de eerste les niet contant kunt betalen, dan dien je voor een automatische incasso te tekenen. Studenten die niet in het bezit zijn van een Nederlands banknummer zijn verplicht om contant te betalen. Let op: voor contante betalingen worden 5 euro administratiekosten in rekening gebracht.

Bijles kan alleen betaald worden middels een automatische incasso.

Docenten

Wat voor docenten zoekt Studeer Slim?
Studeer Slim zoekt niet alleen docenten om tentamentrainingen en bijlessen te geven aan studenten maar ook docenten die bijles kunnen geven aan middelbare scholieren.

Hoe word ik docent bij Studeer Slim?
Heb jij goede cijfers en denk je dat je goed kunt uitleggen? Dan is het interessant om docent te worden bij Studeer Slim. Neem contact met ons op door te e-mailen naar groningen@studeerslim.nl of door te bellen.

Hoe kan ik bijles geven aan middelbare scholieren?
Heb jij goede cijfers en denk je dat je goed kunt uitleggen? Neem dan contact op met Studeer Slim door te e-mailen naar scholieren@studeerslim.nl of door te bellen.

Recensies

Jeroen - Mathematics pre-master: ''Ik was door de tentamentraining van Studeer Slim perfect voorbereid op het tentamen en heb zelfs een 8 gehaald! Ik zou ook andere studenten aanraden een cursus te volgen bij Studeer Slim, het is het geld meer dan waard.''

Arslan - Economics and Business Economics: "Toen ik naar Groningen kwam had ik problemen om überhaupt tentamens te halen. Met hulp van Studeer Slim ben ik eerst mijn tentamens gaan halen waarna ik gemiddeld een 8,5 ben gaan halen. Mijn dank gaat uit naar Studeer Slim!"

Leonie - Bachelor Psychologie: "Ondanks dat ik niet het gevoel had helemaal niets te bakken van statistiek, wilde ik voor goede cijfers toch nog even wat extra. Ik heb bij Studeer Slim tentamentrainingen voor testtheorie (7), en statistiek 2 (7.9) gevolg en heb voor statistiek 3 bijles en tentamentraining gevolgd (8.8). Ik ben met name erg tevreden over de kwaliteit, flexibiliteit en betrokkenheid van de docenten bij Studeer Slim. Bij de bijles kon ik ook vragen tussendoor stellen per mail, waarop ik snel antwoord kreeg, wat dus erg efficiënt werkte. Kortom: mocht je het vak zeker weten willen halen en liefst met een goed cijfer, dan is dit een zeer welkome aanvulling op je colleges!''

Pieter - Europees Recht: "Europees Recht vak is een van de moeilijkste vakken in de bachelors Rechten en IB/IO en ik had dan ook nooit een 8 kunnen halen zonder de tentamentraining te volgen bij Studeer Slim. Het lespakket en de docent hebben me echt geholpen en de cursus was ook erg goed georganiseerd."

Nick - Statistics 1: ''Door de tentamentraining bij Studeer Slim te volgen voelde ik mij van te voren al zekerder dat ik het tentamen ging halen.''

Barbara - Bachelor Rechtsgeleerdheid: "Door een cursus voor mijn tentamen bij Studeer Slim te volgen heb ik op een effectieve manier snel alle stof kunnen leren. De docent legde goed uit en had veel ervaring. Ik kom zeker nog eens terug!"

Janine - Statistiek Psychologie: "Ik heb twee cursussen bij Studeer Slim gevolgd en ben absoluut te spreken over het concept. De tentamentraining bevat niet alleen de theorie, die ook nog eens duidelijk wordt uitgelegd, er wordt ook veel geoefend met examenvragen. Ook was er alle ruimte om vragen te stellen."

Jeroen - Statistics pre-master: "De duidelijke uitleg en het oefenen van examenvragen heeft me enorm geholpen om het tentamen met een 8 in een keer te halen. Het lespakket en de docent waren beiden erg goed en ik ben blij dat ik de cursus heb mogen volgen."